Algemeen

Best burgers in town!


Schuif aan in een random american diner en je treft áltijd de hamburger aan op de menukaart. Maar wat maakt nou precies het verschil tussen een goede hamburger en een voortreffelijke hamburger? En wie is eigenlijk het briljante brein achter het oorspronkelijke recept? Wij leggen het aan je uit in dit blog!

Hamburger steak

Verrassend genoeg komt de hamburger komt niet uit Hamburg, maar uit Amerika. Het idee voor het vlees is waarschijnlijk wel door Europese emigranten overgewaaid naar de Amerikaanse havensteden. Die reisden namelijk vaak via Hamburg en aten daar een soort biefstuk van gehakt vermengd met brood en uien: Hamburger steak.

Verschillende personen claimen de originele hamburger – de Hamburger steak in een broodje – te hebben bedacht. Bijvoorbeeld de Deense kok Louis Lassen, die het serveerde in zijn lunchkraam Louis’ Lunch in 1895. Wat zeker is, is dat het rond 1900 is geweest. Pas na de Tweede Wereldoorlog werd de hamburger ook in andere delen van de wereld bekender door de intrede van de fastfood restaurantketens. De duurste hamburger ter wereld bestel je trouwens in Las Vegas voor 777 dollar. En is gemaakt van wagyu beef.

Tom’s Diner hamburgers

Ga jij voor de traditionelere smaken van de Amerikaanse hamburger? Kies er dan eentje met van ons menu met rundvlees, sla, tomaat, ui, bacon, augurk, kaas en sauzen. Denk bijvoorbeeld aan de Cheeseburger, de Basicburger, BigBoy’s dubbeldekkerburger of Tommy’s Big Beefburger.

On the side horen er natuurlijk lekkere frietjes bij, een milkshake en coleslaw of een andere salade of rauwkost.

Hoewel de burger ooit is ontstaan met rundvlees. Heb je tegenwoordig ook hamburgers van kip, vis of groenten. Voor de liefhebbers van kip hebben we bijvoorbeeld de Satéburger met Indische ui en de Kipburger met Mississippi BBQ saus. Visliefhebbers gaan hier voor de Mr. Krabs krusty fishburger. En zelfs vegetariërs kunnen ook gewoon bij ons terecht: we hebben een heerlijke Vegaburger in de aanbieding van bonen en quinoa.

Houd je van variatie of ga je een uitdaging niet uit de weg? Vraag dan naar onze Burger of the Month of kies voor de Empire statebuilding hamburger. Maar liefst 3-lagen en een kilo vlees! Eet je hem tot de laatste kruimel op? Dan scoor je daarmee een welverdiende plek op onze Wall of Fame.

Maak dus snel een reservering bij Tom’s Diner en kom genieten van onze heerlijke hamburgers.